Companiile din constructii – pasi spre digitalizare

Companiile din constructii – pasi spre digitalizare

Companiile din domeniul constructiilor din Romania incep procesul de digitalizare printr-un parteneriat intre industria tech si a constructiilor, initiat de Clusterul Technology Enabled Construction (TEC).

Astfel, asocierea reuneste companii inovatoare, universitati si parteneri sociali din sectorul constructiilor, membri ai Guvernului Romaniei şi ai Comisiei Europene.

Inovatia in industria constructiilor – Digitalizare.

Companii mari si IMM-uri din domeniu, universitati de profil, parteneri sociali si ONG-uri din sectorul constructiilor, au avertizat cu privire la necesitatea transformarii digitale a industriei, inclusiv a educatiei fortei de munca din domeniu.

Pana in prezent, doar 17% dintre IMM-uri au integrat cu succes tehnologiile inovatoare in afacerile lor, comparativ cu 54% dintre companiile mari.

”Printre obiective, vom pune accent pe modernizarea ecosistemului constructiilor prin digitalizare si automatizare, dezvoltarea unui plan economic sustenabil pentru mediul inconjurator, care incurajeaza utilizarea resurselor in mod responsabil, precum si dobandirea de noi abilitati profesionale, crearea si cresterea locurilor de munca in industrie”, a declarat Roman Horwàth, reprezentant al Comisiei Europene.

Sursa: arenaconstruct

Aproape 60% dintre cei care locuiesc la casa vor sa o renoveze in urmatorii 2 ani

O abordare noua in sectorul constructiilor

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *