O abordare noua in sectorul constructiilor

O abordare noua in sectorul constructiilor

Noile standarde îi obligă pe constructori să investească mai mult.

Clădirile sunt responsabile pentru mai mult de o treime din emisiile de CO2 ale Uniunii Europene precum şi pentru 40% din consumul de energie, ceea ce înseamnă că acest sector reprezintă un risc la adresa planului blocului comunitar de a-şi reduce emisiile poluante și de a deveni neutru din punct de vedere climatic până In 2050.

Comisia europeana si-a propus un standard foarte ambitios ca pana in 2050 Europa sa devina primul continent neutru cu privire la emisiile de carbon.

Conform unei propuneri a Comisiei Europene, statelor membre li se va cere să adopte măsuri pentru a-şi reduce consumul final de energie cu 1,5% în fiecare an, începând din 2024 şi până în 2030, ceea ce înseamnă o dublare a cerinţelor actuale privind o reducere cu 0,8%.

Această reducere poate fi realizată prin izolarea clădirilor sau instalarea unor sisteme de încălzire şi răcorire mai eficiente energetic.

În prezent, in Europa se renovează, în fiecare an, doar 1% din clădiri astfel încât acestea să economisească energie.
In viitor este necesar ca în fiecare an, să se renoveze 3% din clădirile deţinute sau ocupate de instituţiile publice, pentru a le transforma în „clădiri cu un consum de energie aproape egal cu zero”. 

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *