Placarea teraselor neacoperite

Placarea teraselor neacoperite

O importanta deosebita in obtinerea unei placari frumoase si rezistente o are corecta executie. Efectuate în sistem incorect, placările ceramice exterioare sunt afectate de condiţiile extreme.

Executarea necorespunzătoare a placărilor ceramice, permite apei să se infiltreze sub plăcile ceramice.

Apa îşi măreste volumul în momentul îngheţării exercitând o presiune mare asupra placărilor ceramice şi poate determina desprinderea plăcilor de suport sau fisurarea şi deteriorarea acestora.

În cazul în care suportul are o umiditate ridicată, aceasta va transporta săruri şi impurităţi din substrat către suprafaţă.

Chiturile obişnuite nu au rezistenţa necesară, ceea ce determină fisurarea/ decolorarea acestora.
Peste suprafețele ce urmează să primească placaje, daca este necesar, se va aplica o amorsă, care fie îmbunătățește aderența suprafeței, fie reduce  absorbția  de  apă a acesteia.
Lucrările vor fi executate la o temperatură a aerului şi a suportului de la +5 C până la +30 C. 

Suprafeţele placate vor fi protejate împotriva îngheţului timp de 24 de ore. Mortarul proaspăt se va îndepărta de pe suprafeţele placate şi din rosturi, în cursul aplicării, folosind apă curată.

Suprafeţele devin practicabile după 24 de ore şi pot fi expuse la solicitări medii după cca. 7 zile. Betoanele si şapele trebuie sa aiba o vârstă de maturizare de minim 28 de zile. 

Feţele plăcilor ceramice trebuie să fie curate, fără urme de grăsimi, uleiuri, praf sau alte impurităţi.
Materiale de calitate profesionala pentru placarea ceramică si chituire ne sunt oferite de Weber :

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *