Din ce in ce mai populare – acoperisurile verzi reduc costurile energetice

Din ce in ce mai populare – acoperisurile verzi reduc costurile energetice

Iata un segment in constructii din ce in ce mai apreciat si solicitat in tara noastra: cel al cladirilor cu acoperisuri verzi.
Popularitatea acoperisurilor verzi in cadrul proiectelor urbane sau rurale a inregistrat o crestere constanta in ultimii ani, fiind o optiune des folosita datorita experientei dobandite, imbunatatirii constante a solutiilor existente si multiplelor beneficii oferite.

Solutia pentru comunitati sanatoase, cu un consum redus de resurse

Adaugarea vegetatiei si a unui acoperis verde la o membrana absoarbe apa si incetineste scurgerea, dar ofera, de asemenea, o multitudine de alte beneficii dovedite:

  • atenuarea insulelor de caldura urbana;
  • managementul scurgerii apelor pluviale;
  • reducerea consumului de energie;
  • captarea carbonului;
  • avantaje economice

Acoperisurile verzi moderne imbina tehnologia performanta cu vegetatia naturala, creand spatii „verzi” care incurajeaza biodiversitatea, reduc costurile energetice si, cel mai important, contribuie pozitiv la un mediu durabil.

In functie de solutia aleasa, acoperisurile verzi se pot imparti in doua categorii – extensive sau intensive, iar din punct de vedere al pozitionarii hidroizolatiei fata de termoizolatie – in clasice sau inversate.
Sursa: https://www.revistaconstructiilor.eu/

Acoperişul verde extensiv uşor se amenajează pe construcţii care au fost concepute pentru a susţine greutăţi mai mici la suprafaţă.

Acest tip de acoperis verde are costuri initiale si de intretinere relativ reduse.

O abordare noua in sectorul constructiilorLASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *