Nou! Facilitati fiscale pentru angajatii din constructii

Nou! Facilitati fiscale pentru angajatii din constructii

In data de 15 iulie a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța nr. 16 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
Aceasta aduce modificări majore privind abrogarea unor acte normative și alte măsuri financiar-fiscale.

Au fost aduse modificări privind facilitățile fiscale aplicabile angajaților din construcții, agricultură și sectorul alimentar dupa cum urmeaza:

  • începând cu veniturile salariale aferente lunii august 2022, scade plafonul pentru care se aplică facilitățile fiscale de la 30.000 RON la 10.000 RON;
  • începând cu 19 iulie 2022, prevederi actualizate privind determinarea cotei de 80% din cifra de afaceri;
  • începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2023, facilitățile fiscale se vor aplica numai pentru angajații cu contract individual de muncă.
  • incepând cu veniturile salariale aferente lunii august 2022, contribuția de asigurări sociale, precum și cea de sănătate datorate de către persoanele fizice angajate în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parțial, nu pot fi sub nivelul celor aplicate la salariul de bază minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care acestea se datorează.

    Totuși, Ordonanța prevede și excepții de la această obligație.

    În cazul în care există totuși o astfel de obligație, angajatorul/plătitorul va suporta diferența între contribuțiile calculate la salariul realizat și cele datorate la salariul de bază minim brut pe țară.
    Sursa: https://www.ey.com/ro

Cine plateste impozit pe construcţii si cum se calculează?

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *