Tencuiala decorativa silicatica, merita sa o iei in calcul

Tencuiala decorativa silicatica, merita sa o iei in calcul

Durabilitatea unei fatade, dar si aspectul ei, sunt doi factori care determina alegerea unei tencuieli decorative de calitate.

Asa cum arata si numele, tencuiala decorativa care face obiectul acestui articol este pe baza de silicat de potasiu, la care se adauga ingrediente minerale, microfibre, pigmenti acrilici, aditivi si apa.

Are multe calitati. In primul rand, este rezistenta la umezeala. Tencuiala decorativa silicatica nu arde, nu se murdareste si este foarte permeabila la vaporii de apa.

Calitatile tencuielilor decorative silicate sunt:
♦ ignifuge
♦ rezistenta la vaporii de apa 
♦ rezistenta la murdarie
♦ ca tencuiala de exterior alcalina, confera o protectie de durata impotriva muschiului si algelor
♦ buna abraziune 
♦ foarte permeabile, permitand peretilor sa respire

Aceasta tencuiala decorativa este potrivita pentru termosistemul cu  vata bazaltica. Tencuiala este disponibila si in consistenta de aplicare corecta si este gata de pus in opera, ceea ce o face adecvata si pentru mesteri amatori. 

Temperatura mediului in timpul aplicarii trebuie sa fie de 5 – 30°C. Sub 5°C tencuiala decorativa se usuca mult mai greu si exista pericolul spalarii culorii sub actiunea ploii.

De asemenea, nu se lucreaza sub actiunea directa a razelor de soare, vant sau umiditate peste 80% (ceata), pericol de ploaie sau inghet.

Vezi aici tencuieli decorative silicatice !

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *