Managerul in constructii: rol, atributii si răspunderi vazute din prisma juristului

Managerul in constructii: rol, atributii si răspunderi vazute din prisma juristului

Patronatul Societatilor din Constructii in parteneriat cu Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti vă invita la un eveniment cu totul special, dedicat exclusiv liderilor și conducătorilor din lumea afacerilor pe parcursul a trei intalniri.
Sub genericul “Managerul: Rol, atribuții și răspunderi văzute din prisma juristului”, evenimentul se anunță a fi o incursiune profundă în lumea managerială, privită cu ochii atenți și experți ai juristului.

Data primului eveniment : 24 NOIEMBRIE 2023 Ora: 10.00 Locația: Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti , Sala I.2 FCCIA
În decursul a aproximativ 4 ore, într-un cadru exclusivist, veți avea ocazia să explorați aspecte cheie ale rolului de manager, sub îndrumarea și perspectiva Invitatului special – Domnul Conf. Univ. Dr. VASILE NEMES. – Partener – SPA NEMES & ASOCIATII .

Teme abordate:

 1. Scurte considerații privind semnificația noțiunii de manager din punct de vedere juridic.
  Limbajul obișnuit și termenii de administrator, director, membru al directoratului și membru al consiliului de supraveghere.

  2. Desemnarea, durata, remunerarea și revocarea managerilor în companiile private. Ddispoziții legale/prevederi contractuale- efecte juridice.

  3. Principalele atributii prevăzute de lege în sarcina acestora.
  -enumerare – conținut – consecințe practice.

  4. Competențe și atribuții stabilite prin actele constitutive ale companiilor în care activează;
  -categorii de competențe și atribuții ce pot fi stabilite prin actele constitutive- modul de îndeplinire-concursul între prerogativele legale și cele statutare.

  5. Modalitatea de reprezentare și angajament juridic al companiilor pe care le reprezintă în relațiile cu terții și în justiție;
 • mecanismele de angajament juridic – verificarea întinderii competențelor în angajamentele cu partenerii de afaceri și cu orice alte entități publice ori private-consecințele juridice ale angajamentelor asumate – conținutul și modalitatea de exprimare a reprezentării în justiție.

  6. Transmiterea/delegarea atribuțiilor prevăzute de lege sau în actele constitutive către persoane dinauntru sau din afara companiilor pe care le conduc.
  -condiții – categorii de atribuții ce pot fi transmise/delegate – efecte juridice.

  7. Cazuri de răspundere a managerilor pentru depășirea/nerealizarea atribuțiilor stabilite de lege sau înserate în actele constitutive.
  -formele răspunderii – cauze de exonerare – întinderea răspunderii.

  Acest eveniment, ne asigura organizatorii, va fi o oportunitate unică de învățare și schimb de experiență, contribuind la consolidarea cunoștințelor dumneavoastra în domeniul managerial. In masura in care doriti sa propuneti si alte teme ce au legatura cu temele mentionate, va invitam sa le comunicati in scris la office@psc.ro .
 • Sursa: https://www.facebook.com/PatronatulSocietatilordinConstructii/

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *