Europoroton – caramida de top! Iata 6 avantaje care o recomanda

Europoroton – caramida de top! Iata 6 avantaje care o recomanda

Vorbim de blocuri ceramice cu inaltă prestanta termica, folosite pentru zidarie, in diverse constructii civile si/ sau industriale. Europoroton se foloseste pentru pereti: structurali, nestructurali, de compartimentare sau de umplutura in cazul cladirilor realizate pe structuri din beton armat.

Iata 6 avantaje ale blocurilor ceramice Europoroton!

1. Buna izolare termica
Pereţii din €poroton au o bună rezistenţă termică, o inerţie termică optimă şi o conductivitate termică adecvată ceea ce garantează un consum energetic redus si deci costuri reduse importante la incalzirea si racirea cladirilor. 

2. Buna izolare acustica
Atenuarea zgomotului exterior clădirii este legată de greutatea proprie a pereţilor exteriori. Structura alveolară şi greutatea apreciabilă a pereţilor din €poroton conferă acestora bune proprietati de izolare fonică. 

3. Permeabilitate
Peretii din caramida Eporoton sunt permeabili la vaporii de apă. Nu se formează condens nici în interiorul lor nici pe suprafeţele exterioare. Peretele transpiră ceea ce influentează pozitiv confortul ambiental prin asigurarea unui aer cu umiditate relativă optimă pentru organismul uman. 

4. Material natural
Fiind fabricate exclusiv din argilă arsă se poate afirma că blocurile ceramice fac parte din materialele de construcţie cu maximă biocompatibilitate, pentru caracteristicile tehnice pe care le conferă peretelui: stabilitate statică, termică, acustică, higrometrică rezistenţa la foc. 

5. Rezistenta mare la foc 
Peretii realizati din blocuri ceramice Eporoton de 180 minute, pentru pereţi de 12 cm grosime situează blocurile €poroton în clasa A1 de sigurantă la foc adică: nu ard, nu întreţin arderea, nu emană gaze toxice în caz de incendiu.

6. Durabilitate in timp
Fabricate exclusiv din argilă şi nisip, fasonate, uscate şi arse la 930°C, blocurile €poroton au o foarte bună rezistenţă la compresiune pe direcţia de punere în operă, adică pe direcţia golurilor, ceea ce dă mare durabilitate în timp clădirilor executate din acest material. 

Vezi AICI toate tipurile de caramida zidarie Europoroton

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *