10 avantaje ale folosirii OSB!

10 avantaje ale folosirii OSB!

OSB poate fi o alegere minunata daca iti doresti o casa moderna si ecologica. Ce este OSB si care sunt avantajele lui? Iata pe scurt argumentele.

Placile derivate din lemn, categorie din care face parte si OSB-ul, a aparut in SUA in 1963. Numele de OSB vine de la Oriented Strand Board, care in traducere libera inseamna ‘placi din fasii sau aschii orientate’. Este vorba despre aschii mai mari de lemn, chiar bucati de furnir, cu dimensiuni variate de pana 2,5 cm latime si 15 cm lungime.
Placile OSB sunt tot mai folosite in constructii deoarece au avantaje incontestabile.

  1. Au o rezistenta foarte mare

Inainte de a fi incleiate si presate, straturile exterioare de aschii sunt asezate intr-o anumita directie, iar stratul din mijloc este asezat perpendicular. Aceasta tehnologie confera OSB o buna rezistenta.

In plus, inainte de presare, aschiile din lemn sunt stopite cu adeziv melamin-ureo-formaldehidic si cu ceara, ceea ce ofera acestor placi OSB, pe langa rezistenta si elasticitate, uniformitate.

  1. OSB-ul este un material de constructie ieftin si eco.
  2. OSB-ul este mai uniform decat placajul.
  3. OSB-ul se poate obtine din diferite esente de lemn.
  4. Pentru obtinerea OSB-ului se pot folosi si copaci tineri din pepiniere, crescuti special pentru acest scop. O metoda minunata deoarece nu mai este necesara taierea copacilor din paduri.
  5. Este un material usor de transportat, depozitat si montat.
  6. Constructiile cu placi din OSB sunt mai usoare si mai rezistente la cutremur.
  7. Peretii despartitori din OSB asigura o buna izolatie termica si fonica.
  8. Placile OSB au diverse utilizari, in constructii pentru pardoseli, tavane, pereti desparțitori si pereți interiori, pentru cofrare, la acoperisuri. Placile OSB se mai folosesc cu succes pentru confectionarea de rafturi, expozoare, standuri, chioscuri sau pentru realizarea de ambalaje.
  9. OSB este asociat cu un stil de viaţa ecologic, bazat pe materiale organice.

Placi OSB din clasa 3, o clasa care permite folosirea si in mediu umed, diverse grosimi, detalii AICI!

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *