De ce se scumpesc materialele de constructii?

De ce se scumpesc materialele de constructii?

Desi a fost unul dintre putinele domenii care au continuat sa mearga bine in ultimul an, in con­tex­tul pandemiei, constructiile se confrunta de cateva luni cu cresteri semnifica­ti­ve ale costurilor cu materialele.

Oţelul in mod special, materie prima pentru foarte multe companii cu activitate in construcţii, a trecut prin majorari de pret considerabile, ingreunand activitatea producatorilor de acoperişuri, hale metalice sau panouri termoizolante, se arata in zf.ro

Reprezentantul unei firme de constructii spune ca daca anul trecut platea 280 de lei pentru 20 de litri de vopsea, acum prețul a ajuns la 310 lei, adică o crestere de 11%.

“S-au intamplat in ultimele 2 – 3 saptamani cresteri substantiale ale preturilor materiale. La ciment a fost o crestere de 15%, la caramidă de 20 – 25%. La fier, o crestere de aproximativ 30%, la vopsea cam 10% fata de anul 2020. Asta se va simti si in pretul imobilelor”, arata digi 24.

Cresterea cursului valutar are de asemenea importanta in cresterea preturilor la materialele de constructii.

La toate acestea se adauga si preturile crescute la carburanti. Rafinariile din Europa şi-au redus productia, dar in acelasi timp şi-au majorat exporturile de combustibil , motiv pentru care creste pretul benzinei.

Lucrari de constructii – cresteri cu 6,5% in primul trimestru din 2022

Articole materiale de constructii

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *